Lipie cu legume şi carne tocată
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 lipie mare, 150 g ceapa, 2 catei de usturoi, 1/2 legatura de praz, 150 g ciuperci, 500 g carne tocata, o lingura ulei de floarea soarelui, 500 g miez de rosii (conserva), sare, piper, cimbru, rozmarin, chimen, 100 g telemea rasa.
Mod de preparare: Se taie lipia in doua. Se toaca ceapa si usturoiul, iar ciupercile si prazul se taie marunt. Se incinge uleiul si se prajeste carnea tocata pana ce se faramiteaza. Se adauga ceapa si usturoiul (se prajesc si ele putin), miezul de rosii, prazul si ciupercile si se dau in cateva clocote. Se condimenteaza si se intinde amestecul pe cele doua jumatati de lipie. Se presara cu branza rasa, se baga la cuptor si se coc circa 20 de minute la 200ºC (treapta a 3-a).
|