http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Lipii cu fasole picantă
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 conserve de circa 400 g fasole roşie scursă şi clătită sub jet de apă, 350 g granule de soia, 2 borcane cu sos picant de chili, 3 linguri coriandru sau pătrunjel proaspăt tocat, 4 lipii orientale, 4 linguri iaurt.

Mod de preparare: Într-un vas rezistent la cuptor, se pun fasolea, granulele de soia şi sosul de chili, se dă 3 minute la microunde la temperatura maximă.
Se amestecă şi se mai dă 1 minut, se adaugă 2 linguri coriandru şi se lasă deoparte.
Lipiile se încălzesc la microunde 50 secunde, se cresetază şi se umplu cu sos, se aşează pe farfurii şi se servesc cu iaurt şi presărate cu coriandru.
În funcţie de timpul de stat în cuptor, lipiile vor ieşi mai mult sau mai puţin crocante, după preferinţă.