http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Macaroane cu broccoli

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g broccoli, 400 ml supă de legume (instant), 1 ceapă, 200 g bacon (sau şuncă), 400 g macaroane, sare, piper, 1 lingură unt, 150 g smântână groasă, 5 linguri făină, nucşoară, cimbru, 100-150 g parmezan.

Mod de preparare: Broccoli se curăţă, se spală şi se desface în bucheţele. Se dă în clocot supa, se adaugă broccoli şi se fierbe 5 minute. Ceapa şi baconul se taie bucăţele mici. Se scurge broccoli, iar supa se păstrează. Macaroanele se fierb în apă clocotită cu sare 8-10 minute. Se încinge grăsimea într-o tigaie, se căleşte ceapa, se adaugă baconul şi se sting cu supa fierbinte. După ce au dat în clocot, se adaugă smântâna şi făina şi se mai fierb puţin. Se adaugă broccoli la sos, sare, piper, nucşoară şi puţin cimbru. Se scurg macaroanele şi se amestecă cu sosul.