Macaroane cu legume şi sos de brânză
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g macaroane marunte, sare, 600 g morcovi, 20 linguri de apa fiarta cu Delikat, 400 g dovlecei, 4 linguri untdelemn, piper macinat.
Sosul de branza: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel.
Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa sarata. Intre timp se curata morcovii, se spala si se taie pe lung in doua sau in patru. Se pune apa cu Delikat la fiert si cand clocoteste, se pun si morcovii si se lasa sa fiarba acoperit opt minute. Se scot si se pun pe o farfurie la cald. Se curata dovleceii de coaja, se spala, se usuca si se taie felii subtiri. Se prajesc pe ambele parti in uleiul incins, trei minute. Se scurge uleiul, se pun in tigaie si morcovii si se lasa sa se caleasca putin in grasimea ramasa. Se sareaza si se pipereaza.
Sosul de branza: Se rade telemeaua pe razatoarea mica, apoi si cateii de usturoi. Apa cu Delikat in care au fiert morcovii se incalzeste din nou si se toarna putin cate putin peste branza si usturoi, pana se obtine un sos. Se adauga patrunjelul verde tocat.
Se servesc macaroanele cu adaos de legume (morcovi si dovlecel) si cu sosul de branza cu usturoi.
|