Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g fasole verde, sare, 400 g tortiglioni (macaroane scurte), 500 g rosii, 150 g sunculita afumata, 2 linguri ulei, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1/8 l concentrat de legume (Knorr + apa), piper, 200 g telemea putin sarata.
Mod de preparare: Se spala fasolea, se curata, se taie bucati si se fierbe circa 5 minute in apa (multa) cu sare. In aceeasi apa se fierb si pastele (conform indicatiilor de pe ambalaj). In apa in care fierb macaroanele, se introduc cateva secunde si rosiile (fara codite), apoi se scot, se curata de pielita si se taie marunt.
Slaninuta taiata fasii se prajeste in uleiul incins, pana ce devine crocanta, dupa care se scoate din tigaie si in locul ei se pun rosiile, patrunjelul si zeama de zarzavat. Se gusta de sare si piper si se fierb incet, aproximativ 5 minute.
Se scurg bine pastele si fasolea, se amesteca cu baconul prajit si sosul de rosii. Se incorporeaza branza sfaramata sau taiata cubulete si se mai gusta o data de sare si piper.
|