Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor
Reţetă lacto-vegetariană
Ingrediente: 1 l apa, 200 g malai, o lingurita cu virf sare, 60-80 g unt sau 3-4 linguri untdelemn, 200 g brinza de burduf sau telemea desarata rasa.
Mod de preparare: Apa si sarea se pun la fiert impreuna intr-o olita sau intr-un ceaun din tuci de 2 l.Cind clocoteste apa, seadauga malaiul in forma de ploaie, amestecind repede cu telul in forma de para (care are mai multa rezistenta), ca sa nu se faca cocoloase; se amesteca mereu (si dupa ce s-a pus tot malaiul), cca 10 minute, pina cind se ingroasa compozitia si este fiarta.Este de preferat sa fiarba la foc mic (nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume),in timp ce se pune malaiul si, dupa ce s-a amestecat cca 2 minute si s-a ingrosat putin, se lasa telul in mamaliga si se acopera cu un capac, ca sa nu sara stropi; se fierbe astfel 15 minute, amestecind din cind in cind. Intr-o cratita sau intr-un vas termorezistent de 2 lcu care se va servi la masa, se pune jumatate din cantitatea de grasime.Se lasa sa se incalzeasca, ca sa se unga vasul la baza, apoi se desarta peste ea jumatate din cantitatea de mamaliguta, se niveleaza cu dosul lingurii, cu grasime si se presara jumatate din cantitatea de brinza.
|