Mămăligă jandarm
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g mălai, o găină mare şi grasă, sare, mujdei de usturoi.
Mod de preparare: Se curăţă găina, se goleşte de intestine, se pîrleşte pe foc viu, apoi se spală în apă rece. Se pune să fiarbă într-o oală mare, plină cu apă rece. Se fierbe descoperit câteva ore, iar când carnea se desprinde de pe os se ia oala de pe foc. Se strecoară zeama în care a fiert, se pune în ceaun un litru de zeamă şi se adaugă mălaiul proaspăt cernut, înainte de a o clocoti. Se fierbe la foc mic o jumătate de oră, amestecând în ceaun cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă. Sarea se pune la fiertul păsării, dar se mai adaugă, dacă e nevoie, atunci cînd se pune mălaiul. Mămăliga se răstoarnă pe o farfurie cât este moale. Se serveşte caldă, cu carne de pasăre şi mujdei de usturoi.
|