http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Preparate din mălai"

Mămăligă la cuptor (I)
Reţetă tradiţională din România

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g mălai, 50 g unt, sare, piper, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subţiri de salam, 150 g caşcaval, 3 fire de salvie.

Mod de preparare: Se pune pe foc 1 l de apă împreună cu untul, sarea şi piperul. Se toarnă mălaiul "în ploaie", amestecând întruna, până ce începe să fiarbă şi se îngroaşă. Se încorporează parmezanul şi se ia oala de pe foc.

Se unge o formă (vas de Jena, nu prea adânc) şi se toarnă mămăliga în ea.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de salam, care se aşează apoi pe mămăligă. Se taie caşcavalul felii subţiri şi se împrăştie pe mămăligă.

Se bagă vasul în cuptorul încins şi se lasă până ce se rumeneşte mămăliga şi se topeşte caşcavalul.

Înainte de a o servi, se presară cu frunze de salvie, rumenite şi ele puţin în tigaie.