http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Preparate din mălai"

Mămăligă la cuptor (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 pahare lapte, mălai, sare, 250 g brânză de oi, 200 g unt, 3 ouă.

Mod de preparare: Se prepară o mămăliguţă pripită, înlocuind apa cu lapte, se adaugă 100 g brânză rasă, 100 g unt şi sare dacă mai este nevoie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă cu trei ouă bătute spumă. Se unge o formă de copt sau o cratiţă cu puţin unt, se aşează jumătate din mămăliguţă, se presară cu restul de brânză şi de unt tăiat bucăţele, acoperindu-se cu restul de mămăliguţă. Se unge deasupra cu puţin unt şi se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Se serveşte fierbinte.