Mâncare cu pui şi ardei
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 piepturi de pui, 2 ardei capia roşii, 2 ardei graşi verzi, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 1/2 ţelină, 500 g conopidă, 500 g spanac, sare, piper, ulei de măsline, 3 crenguţe busuioc verde, o lămâie, 250 g roşii cherry.
Mod de preparare: Conopida se spală, se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe în apă cu sare. Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se fierbe.
Se scurge de apă, se taie bastonaşe şi se pune într-un castron împreună cu bucheţelele de conopidă scurse de apă. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în felii mai groase.
Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie în jumătăţi, apoi în felii mai groase. Usturoiul se curăţă, se taie în felii subţiri sau se pisează.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, ardeii şi usturoiul. Se călesc până când devin moi, se adaugă carnea de pui şi se prăjesc.
Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă bastonaşele de ţelină şi conopida. Se mai prăjesc timp de câteva minute, se opreşte focul şi se adaugă busuiocul tocat mărunt. Se amestecă, se lasă să se îmbine aromele înainte de servire.
Se serveşte alături de o salată din spanac crud, roşii cherry, suc de lămâie şi ulei de măsline.
|