Mâncare de cartofi cu carne de oaie
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg de carne de oaie, 4 ardei grasi, 1 kg de cartofi, o ceapa mare, 3-4 frunze de telina, sare, piper, rozmarin dupa gust, 3-4 rosii.
Mod de preparare: Carnea se spala bine si se taie cuburi. Se pune intr-o cratita (de preferat de tuci), se sareaza, pipareaza si se adauga ceapa taiata marunt, ardeii taiati cubulete, frunzele de telina tocate marunt, rozmarinul si rosiile felii. Se toarna o ceasca cu apa in cratita, se pune capac si se lasa la fiert pana ce carnea este aproape gata. intre timp curatam cartofii de coaja si-i taiem in patru. ii adaugam la tocanita si mai lasam sa fiarba pana se fac.
Se serveste cu smantana, patrunjel verde tocat, salata de varza acra si mamaliguta.
|