Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2-3 dovlecei, 400 g ardei, 2 căţei de usturoi, 4 cepe, 600 g roşii, piper, ulei, 1 legătură pătrunjel verde.
Mod de preparare: Tai dovleceii rondele, le prăjeşti în ulei, apoi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai fideluţă, apoi o căleşti în ulei, adaugi ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi tot fideluţă şi le căleşti împreună 10 minute. Tai mărunt roşiile, le adaugi în cratiţă, presari sare şi piper după gust, mai adaugi câte puţină apă din când în când şi laşi să fiarbă 30 de minute. După acest timp, pui rondelele de dovlecei şi mai fierbi mâncarea 5 minute la foc mic.
Când totul este gata, adaugi usturoiul pisat şi presari pătrunjel verde.
Pregătită fără usturoi, această mâncare este perfectă ca şi conservă pentru iarnă. Sigur, o pui în borcane, le căpăceşti şi le sterilizezi.
|