http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Mâncare de ficăţei cu broccoli
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ficăţei de pui, 1 kg broccoli, 1 fir de praz, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 2 ardei capia roşii, 2 ardei capia verzi, 2 roşii, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, mălai, murături.

Mod de preparare: Broccoli se spală, se rupe în bucheţele şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se scoate din apă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Ficăţeii se spală, se scurg de apă şi se pun la prăjit în ulei încins. Când sunt gata, se condimentează, se amestecă şi se scot din cratiţă.

În uleiul rămas, se prăjesc ceapa, prazul şi usturoiul tăiate mărunt.

Când legumele au devenit sticloase, se presară ardeii capia roşii şi verzi tăiaţi în cubuleţe, sarea şi piperul. Se prăjesc timp de 5-10 min., se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date pe răzătoare.

Se lasă la fiert timp de 5 min., se pun ficăţeii şi broccoli, se amestecă şi se prăjeşte totul încă 10 min.

Se presară verdeaţă tocată, se amestecă şi se opreşte focul.

Se servesc imediat cu mă­măligă sau cu murături.