Mâncare de orez şi pui
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 piepturi de pui, 250 g orez, 150 g morcovi, 250 g ciuperci, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, 200 g ananas din compot, 1 lingură ghimbir murat, praf de curry, un praf scortişoară, ulei de măsline, sare, piper, stafide albe.
Mod de preparare: Orezul se spală în apă rece, apoi se fierbe şi se pune într-o strecurătoare.
Piepturile de pui se spală, se dezosează şi se taie în cubuleţe. Morcovii se spală şi se fierb în apă clocotită, în care s-a adăugat puţină sare.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în bucăţi mai mari sau rondele.
Într-o cratiţă, se încing patru linguri de ulei de măsline, se adaugă carnea de pui, ardeii graşi, ciupercile şi morcovii. Se căleşte totul timp de 7 min. la foc iute, apoi se adaugă orezul şi ghimbirul.
Se condimentează cu praf de curry, scorţişoară, sare şi piper. Ananasul se taie în cuburi şi se adaugă peste legume.
Se prăjeşte totul încă 5 minute şi se opreşte focul. Se acoperă cu un capac şi se lasă 10 minute să se îmbine aromele.
Pentru un plus de gust, se pot adăuga stafide albe.
|