http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Mâncare de urzici (I)

Ingrediente: 1/2 kg de urzici, o ceasca ulei, 100 g slanina afumata, o ceapa, 30 g faina, 100 ml smintina, zeama ori sare de lamiie, usturoi, marar, sare.

Mod de preparare: Se spala urzicile in citeva ape reci, dupa ce au fost alese frunza cu frunza. se taie slanina in cuburi mici si se rumeneste la foc domol. Se ia vasul la o parte, se pune ceapa, se lasa 1 minut, dupa care se adauga urzicile si un litru de apa fierbinte. Se acopera vasul si se lasa urzicile sa fiarba. Cind sint gata, se scot urzicile intr-o strecuratoare, se framinta cu o lingura de lemn pentru a le pasa foarte bine. Se dezleaga faina cu putina apa rece, se adauga apoi acest sos peste urzici, se pune apa in care au fiert, in asa fel incit sa se formeze 500 ml de sos. Se lasa mincarea sa clocoteasca, se ia vasul la o parte si se pune smintina batuta cu o lingurita de apa rece. Se potriveste de sare, se acreste dupa gust, se aromeaza cu usturoi tocat si marar verde. Se serveste ca atare sau alaturi de carne, chiftelute, ochiuri.