Mâncare de vinete cu mentă
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 dovlecei, 2 vinete, 1 bucată fenicul, 1 lămâie, 5 cm rădăcină de ghimbir, ulei de măsline, un praf de nucşoară, mentă proaspătă şi uscată, 50 g seminţe de susan, sare, piper, 300 ml iaurt, 3 căţei de usturoi.
Mod de preparare: Vinetele şi dovleceii se spală, se şterg de apă şi se taie în cuburi sau în felii mai groase. Se presară sare, se amestecă şi se pun într-o strecurătoare.
Bucata de fenicul se spală şi se taie în cubuleţe. Se încinge puţin ulei de măsline într-o cratiţă, se adaugă feniculul şi se căleşte 2 min.
Se adaugă cuburile sau feliile de vinete şi dovlecei, se călesc 5 min. şi se iau de pe foc.
Se adaugă o cană de apă, se pun din nou pe foc şi se lasă să scadă apa, amestecând din când în când ca să nu se lipească.
Se presară o jumătate din cantitatea de seminţe de susan, pudra de nuşcoară, menta uscată, sarea şi piperul după gust.
Se unge o tavă cu ulei, se toarnă compoziţia, se introduce în cuptor şi se ţine circa 20 min.
Se serveşte fierbinte sau rece, alături de un sos din iaurt, usturoi şi mentă proaspătă tocată.
|