Mâncare de vinete cu pui
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 piepturi de pui mai mari, 2 vinete, 1 dovlecel, 1 morcov, 2 cepe, usturoi, 250 g roşii cherry, 200 g fasole verde, pudră de curry, sare, piper, pătrunjel, ulei de măsline, 1 grepfruit alb, ghimbir ras, felii de pâine.
Mod de preparare: Cepele şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun cepele, usturoiul şi se călesc până când devin sticloase.
Se adaugă piepturile de pui tăiate în cubuleţe, fasolea verde şi morcovul fiert tăiat mărunt, sarea, piperul şi se lasă la prăjit 10 min. Se scoate amestecul, se pune într-un castron şi se acoperă cu o farfurie.
Vinetele şi dovlecelul se spală, se taie în cuburi şi se pun la prăjit în patru linguri de ulei.
Se lasă să se prăjească până când capătă o culoare maronie, se pun amestecul din castron, o linguriţă de ghimbir ras, roşiile cherry întregi, o jumătate de linguriţă de pudră de curry şi sucul de grepfruit.
Se amestecă, se mai prăjesc timp de 10 min., se opreşte focul şi se adaugă verdeaţa tocată.
Se serveşte cu felii de pâine unse cu ulei şi frecate cu usturoi pisat.
|