Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne
Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g orez, 400 g carne bucăţi, 2 linguri sos de soia, 1 lingură ceapă verde, o doză de 227 muguri de bambus, 15 roşii mici, 3 căţei usturoi, 100 ml supă de legume, 4 linguri sos asiatic iute, o lingură pastă roşie de curry.
Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în apă sărată.
Se taie carnea cuburi, ceapa se toacă şi se pune la călit cu o lingură sos de soia şi mugurii de bambus.
Se spală roşiile şi se taie cuburi. Se toacă mărunt usturoiul. Se pun toate împreună cu carnea la călit. Se adaugă supa de legume şi sosul asiatic iute. Se lasă să scadă zeama. Se amestecă în compoziţia de carne pasta de curry.
Se serveşte cu orezul.
|