Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g carne, 2 linguri margarina sau unt, 2-3 cepe, 400 g sfecla, 1-2 morcovi, 1 1/2 lingurite sare, 1 virf de cutit de piper, 1 foaie de dafin, 2-4 dl apa, 1-2 lingurite zeama de lamiie sau otet, smintina (facultativ).
Mod de preparare: Carnea se taie in cubulete. Grasimea se incinge. Se prajeste carnea intr-o tigaie, nu toata odata, pe foc mijlociu si se pune apoi intr-o cratita.
Ceapa, sfecla si morcovii se curata. Se pun in cratita impreuna cu sare, piper, foaia de dafin. Se adauga 2 dl apa. Se fierbe acoperita de un capac, pe foc mic, circa 15 min. Varza se toaca marunt si se pune in cratita. Se mai pune apa si se fierbe inca 5-10 min. Se adauga zama de lamiie sau otetul, dupa gust. Se poate adauga smintina.
Se serveste cu cartofi fierti, muraturi, salata.
|