Mâncărică de castraveţi cu carne de porc
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 800 g carne de porc (mai puţin grasă), castraveţi muraţi în saramură (nu în oţet), 3-4 cepe,opţional 2-3 linguri de zarzavat (roşii, ardei, verdeaţă), 1 lingură bulion, 1 lingură făină, 1 legătură verdeaţă.
Mod de preparare: Pui la desărat de cu seară castraveţii tăiaţi rondele, nu foarte grosuţe. A doua zi tai carnea în bucăţi potrivite şi o rumeneşti uşor. Căleşti ceapa tăiată peştişori, adaugi carnea, două căni de apă şi castraveţii desăraţi şi laşi să fiarbă, dar amesteci din când în când. La sfârşit, când mâncarea e aproape gata, adaugi făina amestecată cu bulionul şi mai dai în câteva clocote. Dacă ai, adaugi şi 2-3 linguri de zarzavat de la borcan (roşii, ardei, verdeaţă). Presari mărarul şi pătrunjelul după ce opreşti focul.
|