Mâncărică de ciuperci cu ficat
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g ficat de viţel, porc sau pasăre, 1/2 kg ciuperci, 100 ml vin, 200 ml suc de roşii, 80 g ceapă, 100 ml untdelemn, mărar, pătrunjel, 20 ml zeamă de lămâie, 1 linguriţă rasă de sare, piper.
Mod de preparare: Ceapa, tăiată mărunt, se căleşte în untdelemn 2 min., apoi se adaugă ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mai groase, vinul, sucul de roşii, sarea, un vârf de cuţit de piper, frunze de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt şi zeama de lămâie. Se fierb acoperite circa 30 min., până când se înmoaie bine.
Ciupercile spălate lasă multă apa, dar se fierb până când aceasta scade la nivelul lor. Se pot fierbe şi la cuptor, tot acoperite, până ce scade apa şi rămâne un sos care să le cuprindă.
Ficatul se taie în felii de circa 3 cm grosime. Feliile se presară cu puţin piper, se trec prin făină şi se prăjesc.
Ficatul prăjit se aşează pe platou, se presară cu puţină sare şi se serveşte imediat, cu mâncarea de ciuperci caldă în jur, ca fel întâi sau fel doi.
|