Mâncărică de varză acră şi pere sau mere
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g varză acră tocată fideluţă, 8 cartofi de mărime potrivită, 2 cepe, 2-3 linguri ulei, 100 g costiţă afumată, 300 g carne de porc, 500 ml vin alb, 3 pere sau mere, sare, piper, o cană de supă (de carne sau de legume).
Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Ceapa se toacă, costiţa se taie cubuleţe, carnea de asemenea se taie cubuleţe. Toate acestea se călesc într-o oală în uleiul încins, se adaugă varza, se condimentează şi se toarnă vinul. Se lasă la fiert (la foc mediu) cu capac timp de 30 de minute. Merele sau perele se curăţă de coajă şi se taie în optimi. Se adaugă în mâncărică, se toarnă şi căniţa de supă şi se mai fierbe 15 minute.
|