http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Mazăre scăzută
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g mazăre, 1 ceapă, ulei, 4 linguri de făină, 1 pahar mic de bulion, sare, apă, 2-3 frunze de dafin, smântână (facultativ).

Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa până devine aurie. Peste aceasta, se toarnă mazărea, se amestecă şi apoi se toarnă bulionul şi apa cât să acopere mazarea. Se adaugă sarea şi frunzele de dafin. Se lasă la fiert câteva minute, timp în care separat se prăjeşte făina în ulei. După ce a fiert mazărea, se adaugă făina prăjită (care se stinge cu puţin sos de la mazăre) şi smântâna.

Se poate servi ca atare sau cu friptură de pui sau cu cârnăciori prăjiţi.