http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Medalioane de porc cu sos de portocale

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 medalioane sau cotlete de porc, 1/4 ceasca suc de portocale, 4 linguri sos de soia, 3 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 lingurite rozmarin uscat, 1 lingura miere, inca 1-2 linguri ulei de masline pentru prajit.

Mod de preparare: Asezati bucatile de carne curatate si spalate una langa alta intr-o forma mare si joasa de Jena sau de ceramica, turnati peste ele sucul de portocale amestecat cu sosul de soia, uleiul, usturoiul, rozmarinul si mierea si lasati-le sa se patrunda cateva ore sau peste noapte la frigider.
Incingeti cuptorul la 150 grade C. Puneti la incins uleiul intr-o tigaie grea de fonta, scoateti medalioanele de porc din marinata (marinata o puneti deoparte) si prajiti-le, pe rand, la foc potrivit, cate 4-5 minute pe fiecare parte. Asezati-le pe o farfurie, acoperiti-le cu o folie de plastic si tineti-le in cuptor, la cald.
Turnati marinata intr-o cratita, puneti-o pe foc, amestecati pana ce da in clocot si lasati-o sa fiarba incet circa 5 minute, ca sa scada sosul la jumatate. Puneti bucatile de carne pe farfurii, turnati sosul peste ele si serviti-le imediat, cu o garnitura de legume fierte in abur (sparanghel, broccoli, etc.).
Carnea de porc poate fi inlocuita cu peste alb, dar acesta se tine la marinat cu cateva ore mai putin.