Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 12 medalioane de file de vitel sau pui (de 60 g fiecare), 2 castraveti, 6 castraveciori murati (in otet), 25 g seminte de pin, 1/2 lamaie, 100 ml frisca nebatuta (sau smantana), 50 ml vermut sec, 1 lingurita curry, 50 g unt, 1 lingura ulei, 2 fire marar, sare, piper.
Mod de preparare: Curatati castravetii, taiati-i in patru (pe lung), indepartati semintele si taiati-i din nou in bucati de circa 3 cm. Opariti-i un minut in apa clocotita cu sare, lasati-i sa se raceasca si apoi sa se scurga bine.
Rumeniti semintele de pin intr-o tigaie de teflon, fara grasime, si puneti-le deoparte.
Puneti la incins 25 g unt, impreuna cu uleiul si prajiti medalioanele de vitel sau pieptul de pui, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Sarati-le, piperati-le si scoateti-le pe o farfurie. Turnati in tigaie vermutul, praful de curry si frisca nebatuta sau smantana si lasati sosul sa fiarba si sa scada aproximativ trei minute, amestecand cu o lingura de lemn. La sfarsit, adaugati putina zeama de lamaie, turnati sosul in patru farfurii si asezati deasupra cate trei medalioane prajite.
Concomitent, caliti castravetii scursi in restul de unt (25 g), incorporati castraveciorii murati si taiati marunt, presarati peste ei semintele de pin rumenite si mararul tocat si serviti-i ca garnitura langa medalioanele de carne.
|