http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de fructe"

Melanj de fructe proaspete
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 mere, 3 pere zemoase, 15 prune coapte, 1 pahar boabe de struguri albi, 1 pahar boabe de struguri tamiiosi, 2-3 felii de pepene galben parfumat, zeama de la 1 lamiie, 2 pahare vin alb, 1 pahar zahar pisat.

Mod de preparare: Perele si merele se curata de coaja, se scoate casuta cu simburi si se taie felioare foarte subtiri. Prunele se curata de pielite, se scot simburii si se taie in sferturi. Boabele de struguri se spala bine si se scurg, iar pepenele galben, curatat de coaja, se taie cuburi. Se amesteca toate fructele cu zaharul, vinul si zeama de lamiie si se tine la gheata 2-3 ore.
Se serveste in cupe sau in pahare, cu cite un piscot.