http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Melci cu orez
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g carne de melci, 500 g orez, 1 morcov, 50 g unt sau ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Melcii se soteaza 2-3 minute intr-o craticioara cu o lingura de ulei sau o bicatica de unt. Alegem si spalam foarte bine orezul. Punem orezul la fiert impreuna cu sosul de la melci si restul de unt sau ulei si 900 ml apa si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba 10 minute. Rasturnam apoi orezul intr-un vas termorezistent, apoi aranjam deasupra orezului melcii.adaugam piper dupa dorinta. Introducem vasul la cuptor la 170-180 grade C pentru 30 de minute.
Alaturi se poate servi un sos de usturoi.