http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Mere cu varză roşie şi şuncă

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg varză roşie, 300 g ceapă tăiată rondele, 1/4 l vin roşu dulce, 3 foi de dafin, 1 linguriţă chimen pisat, 3 cuişoare, 1 lingură condimente combinate, 2 linguri oţet balsamic, 100 g afine (pot să fie şi din conservă), sare, piper, 4 mere, 200 g şuncă presată tăiată felii, 2 linguri de unt pentru gătit.

Mod de preparare: Varza rosie se spala, se taie in doua,se taie cotorul si se taie foarte fin. Se amesteca varza cu ceapa taiata rondele si se caleste 5 min. in 2 linguri de unt. Se adauga vinul, foile de dafin, chimenul, cuisoarele, condimentele si otetul. Pe foc mic, cca. 40 min. se calesc impreuna, apoi se adauga 2/3 din cantitatea de afine si se condimenteaza cu sare si piper. Se scot foile de dafin si varza se scoate si se aseaza in 4 forme rezistente la foc. Se spala merele si cu dispozitivul cilindric scoatem semintele. Pe fiecare portie punem un mar. Restul de afine se amesteca cu sunca taiata cubulete si umplem merele. Punem formele pe o tava si coacem, in cuptor preincalzit, acoperite cu folie, 40 min. la 200 grade C. Dupa 30 min. de coacere, se ia folia de pe forme si se continua coacerea inca 10 min.
Se serveste cu cartofi prajiti.