http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de fructe"

Mere la cuptor (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 mere potrivite, 150 g zahar, 1 lingura marmelada, 100 g zahar pudra, 3 linguri pesmet, 3 oua, 50 g nuci, 25 g unt, 1/2 lingurita scortisoara.

Mod de preparare: Se face un sirop din zahar si un pahar cu apa in care se pun merele curatate de coaja si de simburi. Se scot si se scurg bine. Se umplu merele cu marmelada amestecata cu nucile putin prajite si farimitate. Se unge forma cu unt. Se asaza merele umplute si se toarna peste ele un sos facut din 100 g zahar pudra frecat bine cu galbenusurile, pesmetul, albusurile batute spuma si scortisoara. Se coc pina se rumenesc. La fel se pregatesc gutuile, cu deosebire ca nu se curata de coaja, se taie in doua si se curata bine toata partea tare.