http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de fructe"

Mere la cuptor (II)
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 mere, 1 lingura pudra de migdale, 2 linguri zahar, 1 lingura miere lichida, 1 lingura rom, 40 g unt.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade C si puneti zaharul intr-o farfurie adanca.
Spalati bine merele, stergeti-le si scobiti-le - lasandu-le intregi - pentru a indeparta semintele si partea lemnoasa.
Puneti untul sa se topeasca, ungeti merele de jurimprejur si rostogoliti-le prin zahar. Asezati-le intr-o tava suficient de mare, cat sa incapa toate cinci deodata.
Umpleti scobiturile - pe jumatate - cu pudra de migdale, turnati putina miere si asezati la loc coditele, ca sa para intregi.
Turnati in tava romul si lasati merele sa se coaca 25 de minute.
Serviti-le caldute.