http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Miel cu cartofi

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pulpa de miel (1,5 kg), 3 catei de usturoi taiati in patru, 80 ml zeama de lamaie, 125 ml ulei, 250 ml concentrat de pasare (Knorr+apa), 1/4 lingurita scortisoara pisata, sare, piper, 2 lingurite oregano, 4 cartofi mari curatati de coaja si taiati in opt.

Mod de preparare: Se fac 12 crestaturi in carne si se introduc sferturile de catei de usturoi. Se aseaza apoi intr-un vas adanc, termorezistent, si se toarna deasupra zeama de lamaie, amestecata cu uleiul si concentratul de pasare. Se adauga sare, piper si oregano si se baga la cuptorul incins. Se lasa 45 de minute sa se patrunda (fara capac), dupa care se introduc si cartofii si se mai lasa inca o ora si jumatate, reducand caldura. Carnea se stropeste din cand in cand cu sosul din cratita, iar dupa 45 de minute se intoarce pe partea cealalta. Cand e gata, se scoate din cuptor, se acopera cratita cu o folie si se lasa la loc cald circa 10 minute. Apoi se taie friptura si se serveste cu salata verde.