Mini-tarte cu banane
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 300 g făină, 180 g unt, 80 g zahăr tos, 3 ouă, 150 g pudră budincă de vanilie, 2 banane, 50 g fulgi de cocos, zahăr vanilinat, praf de copt, o linguriţă de esenţă de lămîie, sare, o linguriţă de pudră de scorţişoară, mentă.
Mod de preparare: Într-un vas mai mare, se amestecă untul, zahărul tos şi 50 g praf de budincă. Se adaugă un praf de sare, două pliculeţe de zahăr vanilinat şi două ouă.
Se mixează pînă cînd devine ca o cremă, se adaugă făina mestecată cu o jumătate de pliculeţ de praf de copt şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se ung forme de tarte cu unt, se pune cîte o bilă din aluat şi se presează ca să ia forma de tartă.
Se introduc în cuptor zece minute. Fulgii de cocos se pun într-un castron împreună cu esenţa de lămîie, bananele pisate, praful de budincă şi pudra de scorţişoară. Se adaugă oul rămas, se amestecă şi crema rezultată se pune peste tartele scoase din forme şi întoarse.
Se introduc din nou în cuptor şi se ţin pînă cînd compoziţia se întăreşte şi capătă o culoare aurie.
În crema de cocos, se poate adăuga şi mentă tocată.
|