Minipateuri cu crenvuşti
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 pachet de foetaj, 500 g crenvuşti, 200 g brînză telemea, 100 g măsline negre feliate, o legătură ceapă verde, 3 ouă, salvie, ulei de măsline, 250 g iaurt.
Mod de preparare: Foetajul se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei, ca să nu se rupă foaia. Ceapa se curăţă de foile veştede, se spală şi se taie rondele.
Brînza telemea se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pune într-un castron, se amestecă bine cu ceapa tocată, piperul, măslinele şi salvia tocată. Se adaugă 2 ouă, se amestecă şi se lasă să se odihnească cinci minute.
Foetajul se întinde pe un tocător de plastic, se taie în fîşii groase de 5 cm şi apoi în dreptunghiuri de 8 cm.
Pe o margine a fiecărui dreptunghi se pune puţină compoziţie şi o bucată de crenvuşt ce trebuie să fie mai mare cu 2 cm decît dreptunghiul de foetaj.
Se ung marginile cu un ou bătut şi se rulează cu grijă ca să nu iasă compoziţia.
Se aşează în tava tapetată cu folie de aluminiu unsă cu ulei şi se introduc în cuptorul încins.
Se servesc fierbinţi sau reci, alături de un sos din iaurt şi salvie tocată.
|