http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Morcovi la cuptor
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg morcovi, 4 portocale, 4 căţei de usturoi, 75 g unt, 2 crenguţe de cimbru, 50 g seminţe de dovleac crude, 2 linguri miere, 1 linguriţă seminţe de chimen, sare, piper.

Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi puţin unt. Cînd sînt fierţi, se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare.
Se lasă la răcit, se taie în felii mai groase sau jumătăţi şi se aşază într-o tavă. Se presară seminţele de dovleac şi cele de chimen, sare şi piper.
Din loc în loc se pun cubuleţe de unt, se toarnă mierea peste toţi morcovii şi se presară cimbrul tocat.
Portocalele se spală şi se taie în felii. O portocală se stoarce şi sucul obţinut se toarnă peste morcovi.
Feliile de portocală se pun peste morcovi şi se presară usturoiul tăiat în felii.
Se introduce tava în cuptor şi se ţine 30-45 de minute, în funcţie de cât de crocanţi se doresc a fi morcovii.
Ca să nu aibă un gust pro­nun­ţat de usturoi, se pune ustu­roiul întreg, fără să fie curăţat de foi.