Mousse au chocolat (I)
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g ciocolata, 3 galbenusuri, 40 g zahar pudra, 100 ml frisca nebatuta, 1 baton de vanilie, 1 varf de cutit sare.
Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie pe lung si se rade miezul cu un cutit), se amesteca si se pune deoparte sa se raceasca. Cand e calduta, se incorporeaza galbenusurile - unul cate unul - batand cu telul si se lasa sa se raceasca complet. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand sunt aproape tari, se adauga zaharul. Se incorporeaza albusurile in crema de ciocolata - mai intai o cantitate mai mica si apoi restul si se amesteca foarte usor, cu o lingura de lemn, pana ce spuma devine neteda si omogena. Se toarna in cupe, se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 ore la frigider.
Un sfat util: Albusurile nu se bat prea mult; ele trebuie sa fie tari, dar suple, in asa fel, incat, dupa ce-au fost incorporate in crema, aceasta sa fie spumoasa si usoara.
|