http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Creme"

Mousse au chocolat (II)
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie rupta bucatele, 45 g unt, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 4 oua (separate albusurile si galbenusurile), 2/3 ceasca frisca batuta, 1 lingura coniac sau lichior de portocale, inca putina frisca pentru ornat.

Mod de preparare: Se pune ciocolata sa se topeasca pe baie de apa, amestecand intruna, se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se freaca bine (cu mixerul) untul, zaharul si esenta de vanilie, se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi ciocolata topita. Cand compozitia devine neteda, se incorporeaza 1/3 din frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu ciocolata, adaugandu-se apoi frisca ramasa si coniacul sau lichiorul. Se toarna crema in cupe (de sticla), se tine doua ore la frigider ca sa se intareasca si se serveste garnisita cu frisca si cu putina ciocolata rasa.