Mousse de ciocolată Waldorf
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 250 g ciocolată amăruie, de bună calitate (minimum 70% conţinut de cacao), 2 linguri unt înmuiat, 7 albuşuri, la temperatura camerei, 40 g zahăr tos.
Mod de preparare: Se topeşte ciocolata împreună cu untul pe bain-marie. Se amestecă încet, până se omogenizează. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Între timp, se bat albuşurile spumă tare cu zahărul. Cu o lingură de metal se încorporează treptat spuma de albuşuri în ciocolata topită. Se amestecă încontinuu, până nu mai rămâne niciun strop de albuş (nu trebuie însă exagerat cu amestecatul). Se toarnă mousse-ul în 6 cupe şi se ţine la rece 5 ore. Se ornează cu fulgi de ciocolată sau cu nuci. Cei care nu se tem de numărul caloriilor pot adăuga şi un moţ de frişcă.
|