Muffins sărate
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g faina, sare, un mar, 100 g telina, 80 g alune, un ou, 50 ml ulei, 200 g zer, praf de copt.
Sos: 200 g branza, 150 g creme fraiche, 30 g gouda, un mar, 50 g telina.
Mod de preparare: Se rade marul si telina. Se amesteca cu faina, praful de copt si alunele. Uleiul untul si zerul se freaca bine apoi se amesteca cu oul. Se incorporeaza usor restul ingredientelor. Se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel verde tocat. Se umplu formele de muffins pe jumatate si se coc acestea la foc potrivit. Pentru sos se amesteca branza rasa cu cascavalul, creme fariche si marul ras impreuna cu telina.
Se servesc muffins-urile cu acest sos sau simple.
|