http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Musaca de varză

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg varză, 700 g carne tocată, 2 ouă, 50 g de orez, măghiran, pătrunjel verde, sare, piper, mărar, cimbru, 7-8 roşii mari, 2 gogoşari, smântână.

Mod de preparare: Varza se curăţă şi se taie fideluţă. Se dă cu sare, se frământă şi o lăsăm să se înmoaie. Între timp pregătim carnea: o amestecăm cu sare, piper, orezul ales şi spălat, ouăle întregi, măghiran şi pătrunjel verde tocat. Amestecăm bine. Într-o cratiţă de tuci ceva mai mare aşezăm crenguţele de cimbru şi un strat de varză (pe care o stoarcem de apă), un praf de piper, mărar, un strat de felii de roşii şi un strat de felii de gogoşar; apoi punem carnea uniform, alte straturi de roşii şi gogoşari şi al doilea strat de varză, praf de piper, mărar şi ultimele straturi de felii de roşii şi gogoşari. Adăugăm o ceaşcă cu apă, acoperim cu capac şi fierbem pe foc mic până ce varza este gata, după care dăm mâncarea la cuptor, fără capac, să scadă.
Se serveşte cu smântână.