http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu vânat"

Muşchi de căprioară cu pere umplute

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 muschi de caprioara de 1,5 kg, 20 hribi uscati, sare, piper, 1 ceapa, 10 boabe de ienuper, 1 morcov, 100 g unt, 5 felii bacon, 250 ml supa de vanat, 3 pere, 125 ml vin alb dulce, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1/2 baton de scortisoara, 2 cuisoare, 250 g smantana, 2 linguri vin rosu dulce, 6 lingurite dulceata de coacaze.

Mod de preparare: Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o parte si de pe alta. Se zdrobesc usor boabele de ienupar. Se toaca ceapa si morcovii. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se sareaza si se pipereaza muschiul. Se aseaza intr-o tava, se unge cu unt topit si se presara deasupra boabele de ienupar zdrobite. Se aseaza deasupra feliile de bacon, se adauga legumele, hribii, cu tot cu apa de la inmuiat. Se pune 250 ml. supa de vanat. Se coc la cuptor 40 min. Dupa 20 min. se scot feliile de bacon. In repetate randuri se unge muschiul cu untul topit. Se decojesc si se taie jumatati perele. Se indeparteaza casa samburilor. Se da in fiert vinul alb cu coaja de lamaie, cuisoare si scortisoara; se aseaza inauntru perele si se fierb 5 min. Se lasa sa se raceasca in zeama. Se scot carnea si hribii si se pastreaza la cald. Se paseaza sosul si se adauga smantana, vinul rosu, sarea si piperul. Se adauga hribii.
Se taie felii muschiul si se aseaza pe un platou. Se umplu perele cu dulceata de coacaze si se aseaza langa carne. Se servesc feliile de muschi cu sos, paste late fierte in apa sarata si salata de varza rosie. Consumati, dupa placere, vin alb sau rosu.