Muşchi de porc cu cartofi
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 800 g muşchi de porc, 800 g cartofi noi, 500 g roşii, o legătură de mărar, ulei de floarea-soarelui, două linguri de boia dulce, sare, piper, o lingură de pudră de usturoi, o lămâie, castraveţi muraţi.
Mod de preparare: Boiaua dulce se împarte în două. O parte se amestecă bine cu sare şi piper într-un castron şi cealaltă cu pudra de usturoi, sare şi piper în alt castron.
Carnea de porc se spală, se taie în felii mai subţiri şi se bat pe o parte cu ciocanul de şniţele. Se ung cu ulei, se presară amestecul din castron şi se aşază într-o tavă.
Se introduce tava în cuptor şi se ţine circa 30 de minute la foc mediu.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se aşază într-un castron. Se pune o oală cu apă la fiert, se adaugă o lingură de sare şi cartofii.
Se lasă să fiarbă zece minute la foc iute, se scot şi, după ce s-au răcit, se taie în felii mai groase. Se trec prin amestecul de condimente şi se prăjesc în ulei încins.
Roşiile se spală, se taie în felii şi se presară mărar tocat amestecat cu sare, piper şi suc de lămâie.
Roşiile se pot înlocui cu castraveţi muraţi.
|