Muşchi de porc în aluat
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faina, 150 g unt, 1/2 lingurita sare, 1 ceasca apa calda.
Pentru umplut: 200 g carne tocata de vita, 250 g ciuperci (de la congelator), 100 ml smantana, 1 galbenus, 1 lingura lapte, 2 linguri unt, 2 linguri ulei, piper, sare, 1 kg muschi de porc.
Mod de preparare: Amesteci faina cu untul si apa calduta, pui si sarea si framanti pana obtii un aluat elastic, pe care-l lasi sa se odihneasca 30 de minute. Speli apoi muschiul de porc si-l dai la cuptor intr-o tava cu ulei, sare si piper dupa gust, pentru 25 de minute. Scurgi bine ciupercile decongelate, le tai marunt, le calesti in unt cateva minute, apoi le amesteci cu carnea tocata si smantana. Potrivesti de sare si piper. Intinzi o foaie de aluat, pui compozitia cu ciuperci, apoi muschiul de porc rumenit putin si rulezi strans. Asezi apoi ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-l dai la cuptor pentru 30 de minute. Bati galbenusul cu laptele si intinzi amestecul peste rulou, cand este copt pe jumatate. Dupa ce s-a rumenit, lasi sa se raceasca, apoi tai ruloul felii si le asezi pe un platou.
|