http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat

Ingrediente: 1 kg muschi de vaca, 300 g ficat de porc, 250 g ciuperci, 50 g unt, sare, piper.
Pentru aluat: 250 g faina, 250 g unt, 4 linguri apa.

Mod de preparare: Muschiul de vaca se frige in cuptorul bine incins; cind este frumos rumenit, iar mijlocul mustos, se da deoparte sa se raceasca. Din ficat se prepara o pasta obisnuita. Ciupercile se soteaza usor. Din faina si unt se prepara un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie lunga cit tava si lata cit sa poata acoperi muschiul. Foaia de aluat se unge pe mijloc cu pasta de ficat, deasupra se asterne ½ din ciuperci, peste care se aseaza muschiul. Acesta se acopera cu restul de pasta de ficat, se pun ciupercile care au mai ramas si se inveleste totul cu foaia de aluat. Ruloul se pune intr-o tava unsa cu unt, se unge cu ou si se coace la foc moale.
Se serveste rece, taiat felii.