Muşchi de vită cu piper şi arpagic
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 800 g muşchi de vită, 1 lingură boabe de piper negru, 1 linguriţă boabe de coriandru, 1/2 linguriţă sare marină, 1 foaie de dafin, 1 lingură unt, 250 g arpagic (sau cepe mici), 2-3 linguri miere, 3 crenguţe cimbru, 500 ml vin roşu sau zeamă de carne, piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare: Muşchiul de vită se spală, se zvântă. Se pun boabele de piper, coriandrul şi sarea într-o piuliţă şi se pisează bine. Se freacă muşchiul de vită cu condimentele pisate, se pune într-o tigaie, se rumeneşte pe ambele părţi în untul topit, apoi se aşază într-o tavă, se pune deasupra foaia de dafin, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă să se frigă în cuptorul încins, la foc potrivit, 40 de minute. Între timp, arpagicul se curăţă şi se prăjeşte în grăsimea din tigaie. Se adaugă mierea şi cimbrul mărunţit şi se lasă să se caramelizeze circa 5 minute. Se toarnă vinul roşu şi se lasă să dea în clocot. Se condimentează sosul cu sare, piper. Se scoate carnea din cuptor şi se mai lasă 5 minute în folie. Se taie apoi în felii groase de 3-4 cm şi se serveşte cu sosul de arpagic.
|