Muşchiuleţ de porc
Ingrediente: 400 g muschi de porc, 150 g ciuperci, 150 g cirnaciori, 100 g costita afumata, 100 g cascaval, 100 g ceapa, 100 ml de ulei, piper, 3 oua, 50 g marar verde, 50 g pesmet, 50 g pasta de rosii, 1 pahar suc de rosii, 1 ardei iute.
Mod de preparare: Se taie fileul de porc pe lungime si se bate cu un ciocan special, pina ramine de 1 cm grosime. Separat se pregateste umplutura astfel: se caleste ceapa in grasime fierbinte, cind se aureste putin se pun ciupercile spalate si taiate, costita, se adauga piper, verdeata, sare. Se ia vasul la o parte, se omogenizeaza foarte bine si cind s-a mai racit se pune un ou crud. Peste bucata de muschi se intinde umplutura, se pun cirnaciorii, cascaval, 2 oua fierte. Se ruleaza muschiul, se prinde in scobitori, se pune intr-o tava cu grasime si la inceput cu foc mic. Se ung rulourile din carne cu vin alb si cu ulei. Cu sosul din tava se stropeste friptura, cu grija ca aceasta sa se rumeneasca pe toate fetele. Cind friptura este gata, se lasa la racit, se scot scobitorile si se taie in felii mai groase.
|