http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Omletă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 5 porţii: 10 oua, 100 ml ulei, sare dupa gust.

Mod de preparare: Ouale se bat cu furculita sau telul pina cind devin spumante si omogene. Se adauga sare dupa gust si se rastoarna in vasul cu ulei înfierbintat. In timpul prajirii omleta se poate amesteca continuu, pregatindu-se sub forma de omleta taraneasca (jumari), sau se prajeste pe ambele parti (dupa preferinta). Cind este gata se ruleaza si se asaza pe farfurie sau pe platou, portionata. Omleta simpla se poate pregati si combinata cu telemea si marar, cu verdeata si smintina, cu rosii, acestea fiind curatate si taiate, apoi amestecate in timpul baterii omletei, avind aceeasi tehnologie de preparare.