http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Omletă cu ciuperci (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4-5 ouă, 40-50 g unt sau 50 ml ulei, sare, piper, 100 g ciuperci, o ceapă de mărime mijlocie, mărar, pătrunjel, 50 g brânză de oi sau caşcaval ras.

Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt, se căleşte cu o lingură de ulei la foc mic, apoi se adaugă ciupercile bine spălate şi tăiate felii subţiri, sare şi piper după gust, lăsându-se să fiarbă, acoperit, până scade apa şi se prăjesc ciupercile, se aromează cu mărar şi pătrunjel, tocate mărunt şi se acoperă cu capac. Într-o tigaie separată se face omleta normal preparată cu unt, dar se prăjeşte numai pe o parte, peste care se răstoarnă ciupercile preparate mai sus punându-se deasupra brânza sau caşcavalul ras şi se dă la cuptor pentru 5 minute.