Omletă cu ciuperci şi ceapă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4-5 ouă, 40-50 g unt şi 50 ml untdelemn, sare, piper, 100 g ciuperci, o ceapă de mărime mijlocie, mărar, pătrunjel, 50 g brînză telemea rasă sau caşcaval ras.
Mod de preparare: Ciupercile, bine spălate, se taie în felii subţiri. Ceapa tăiată mărunt se căleşte cu o lingură de untdelemn, un minut, la foc mic, apoi se adaugă ciupercile, un vîrf de linguriţă cu sare, un vîrf de cuţit cu piper, lăsîndu-se să fiarbă acoperite, pînă cînd scade complet apa ce o lasă (se adaugă cîte puţină apă dacă este necesar) şi se înmoaie. Se aromează cu frunze de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt. Se păstrează acoperite, pe un vas cu apă fierbinte. Omleta se pregăteşte ca şi cea simplă, coaptă în tigaie mijlocie de clătite, avînd grijă să nu fie mai groasă de 2 cm (deoarece se va îndoi în jumătate şi, dacă este groasă, se va rupe). Se prăjeşte numai o parte, deasupra rămînînd cremoasă (moale) de 1/2 cm. Se răstoarnă ciupercile peste ea, se împătureşte în jumătate şi se lasă să alunece pe o farfurie; se presară cu brînză telemea rasă sau parmezan ras şi se serveşte caldă.
|