Omletă cu gogoşari
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g cartofi (sa nu fie sfaramiciosi), 2 cepe, 150 g gogosari, 60 g masline verzi, 3 linguri ulei, sare, piper, 8 oua, boia dulce.
Mod de preparare: Se curata ceapa si cartofii, se spala gogosarii si se indeparteaza nervurile si semintele, dupa care se taie toate - cartofii si maslinele felii, ceapa rondele, iar gogosarii fasii. Se incinge uleiul si se calesc cartofii si ceapa (la foc mic, circa 10 minute), se sareaza, se pipereaza si apoi se adauga gogosarii si maslinele si se inabusa inca 5 minute.
Se bat ouale, se condimenteaza cu sare, piper si boia si se toarna peste legume. Se lasa sa se-ntareasca omleta circa 10 minute, la foc potrivit. Se intoarce pe partea cealalta si se prajeste inca 4 minute.
Ca garnitura: masline sau muraturi.
Atentie: ouale se bat usor cu furculita, dar sa nu faca spuma, pentru ca atunci omleta se-ntareste si se rupe la prajit.
|