http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Omletă cu spanac
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg spanac, 2 linguri făină, 50 g unt, 1 cană lapte, 8 ouă.

Mod de preparare: Se pregăteşte o omletă din două ouă pentru fiecare persoană.
Se face un piure de spanac: se curăţă, se spală spanacul şi se pune în apă clocotită. Se scurge, după ce a fiert, şi se toacă. Se pune într-o cratiţă, se amestecă bine cu unt sau ulei. Peste spanac, se toarnă o lingură rasă cu făină, diluată în lapte rece şi se mai fierbe, la foc mic, amestecînd să nu se prindă, pînă obţinem un piure gros.
Se umplu omletele cu piure de spanac şi se servesc cu smîntînă şi mărar verde.